Børn, spædbørn & børn med særlige behov

Fødslen kan være en voldsom proces, hvor kraniet bliver trykket sammen eller barnet kommer til skade, når hovedet bliver drejet og barnet trækkes ud. For nogen af børnene er det ikke altid kranie knoglerne kommer på rigtig på plads igen.

Erfaringen viser at kejsersnitbørn ofte har kraniosakrale problemer (særligt pga. det manglende tryk gennem fødselskanalen). Børnene kan opleve suttebesvær, overdreven gylp og opkast, kolik, fordøjelsesbesvær, søvnbesvær, uro og gråd eller ligefrem være for stille m.m. – jo hurtigere normalfunktionen kan genoprettes, des mindre spild mht. barnets udvikling.

De hyppigste problemer børnene kommer med er kolik, uro, fordøjelsesproblemer, mellemørebetændelse, astma, astmatisk bronkitis, gentagne forkølelser, natlig vandladning, styrke immunforvaret.

Ved de større børn er det ofte uro, ADHD eller lignende forstyrrelser, tale-koncentrationsbesvær, sprogforsinkelse, vrede, depression, smerter, motoriske forstyrrelser eller en akut opstået ulykke/slag eller en ældre skade.

Hvordan foregår en behandling?

Med de lidt større børn plejer jeg somme tider at starte med et fodbad så vi lige kan få talt om hvad zoneterapi eller kraniosakral-terapi er og barnet lige kan se mig an. Nogen gange får de taget et irisanalyse billede.

Så kommer de op på briksen og modtager behandlingen.

Med spædbarnet kan mor måske sidde med sit barn eller det bliver behandlet mens det er i liften eller på briksen.

Ofte kommer baby af med noget i bleen og bliver tørstig så der mulig for at skifte ble og for at amme/give flaske.

Gør zoneterapi ondt på de små fødder?

De fleste børn kan godt lide den trykterapi zoneterapi er og en behandling føles dejligt. Selvfølgelig kan der godt være ømme punkter (hvis der f.eks. er maveproblemer) og der vil jeg lette trykket som er blidt i forvejen. Jeg går ind for en blid behandling da jeg mener man får mest ud af behandlingen hvis kroppen slapper mest muligt af og ikke spænder.

Nogen gange kan jeg godt blande zoneterapi og kraniosakral i en behandling.